19.6.10

RTM Oh RTM

Ada tak orang yang sanggup tak tidur semata-mata nak tengok bola kat tivi dengan harapan dapat tengok kat rumah sebab RTM ada ambik hak penyiaran World Cup 2010. Kalau tengok kat rumah best jugak, dapat la baring-baring sambil pekena Neskepe O satu jag tanpa sebarang bayaran dan masalah langsung.

Tapi bila sampai jam 2.30 pagi, bila bukak tivi game yang RTM siarkan tu pulak game semalam. Game yang memang dah tau siapa menang dan siapa kalah. Ape jadah nak tengok game semalam? Serupa je tengok kat berita sambil selak surat khabar. Agak-agak apa jadik kat tivi masa tu? Ke orang tu akan memaki hamun RTM sambil mengambil kunci rumah dan motor lantas keluar ke mamak yang sudah tentu pasang Astro yang ada live game, tengok pulak dengan ramai orang lagilah meriah tak patut.

Patut ke tak patut RTM buat macam tu? Ke memang RTM ni bodoh?

2 comments:

AMMOSHAM said...

keh keh keh...memang banggang rtm..gua dah agak dah...

bebob said...

alamak,apek dari perseKUTUan la pulak..
hahaha,mmg gua pun rase dah lame dah..
dari dulu lagi la RTM memang camni...
celaka!