11.8.10

Perutusan Khas Sempena Ramadhan Al-Mubarak

Gua dengan rasa rendah diri dan sopan santun ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada mereka yang wajib berpuasa. Kepada yang wajib, tetapi pura pura jadi tak wajib bawak bawak la bertobat. Umur dah makin lanjut, esok lusa kalau mati masa tengah makan nasik curik curik kat dalam semak kan ke dah bawak musibah di alam barzakh nanti?

Untuk kaum hawa pulak, sekiranya diri anda uzur janganlah bersikap tak semenggah dengan menghantar sms kepada rakan yang sedang berpuasa dengan menyatakan bahawa cempedak goreng amat sedap dimakan pada waktu petang. Sebeleum gua libas tengkuk lu dengan hanger, baik lu persiapkan diri dengan belajar Pendidikan Sivik. Kepada yang berkenaan, anda tau siapa anda.

Dan kepada diri gua sendiri, jangan cuba cuba nak ponteng puasa. Dah 2 tahun gua dapat puasa penuh, takkan tahun ni tak boleh kot. So, jauhkan diri dari anasir anasir yang membahayakan diri dan ibadat puasa gua. Pastikan tiada bisikan 'syaitan' yang kedengaran di cuping telinga mengajak untuk mentapau nasik campur.

No comments: